Legile care guvernează Universul
Exista legi care ne guverneaza si influenteaza viata, desi nu suntem costienti de acest fapt. Cdnews.ro va explica care sunt si cum se manifesta aceste legi care se numesc generic Legile Universului.
1. Legea Mentalismului
Totul este Spirit, Universul este mental.Pot stii fiindca-mi reamintesc.
2. Legea Corespondentei
Tot ceea ce compune universul se regaseste in toate componentele sale, atat in cele mai mici, cat si in cele mai mari, desi in proportii diferite. Tot ce exista isi are corespondentul: curgerea vietii omului corespunde curgerii vietii in univers.Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos. Ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus.Cerul si Pamantul sunt eu.
3. Legea Vibratiei
Nimic nu sta (nu este in repaus), totul se misca, totul vibreaza.O amintire adevarata pot s-o traiesc numai la intensitatea vibratiei dintai.
4. Legea Polaritatii
Totul este dublu; orice lucru are doi poli: totul are doua extreme; asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie; polii opusi au o natura identica, insa de grade diferite; extremele se ating; toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri; toate paradoxurile pot fi conciliate.Singuratatea o sfarsesc prin eu sunt tu si tu esti eu.
Unde este binele este si raul, iata Armonia!
5. Legea Ritmului
Totul se scurge inauntru sau inafara; orice lucru are durata sa; totul evolueaza, apoi degenereaza, balansul pendulului se manifesta in totul; masura oscilatiei la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei la stanga; ritmul este constant.Ma ating, ma despart si iar ma ating intr-un joc continuu si in acelasi ritm.
6. Legea Cauzei si Efectului (Karma)
Orice Cauza are Efectul sau; orice Efect are Cauza sa; totul se intampla conform Legii necunoscute; sunt numeroase planuri ale cauzalitatii, insa nimic nu scapa Legii.
Sunt raspunzator de fapta mea fie ea considerata buna sau rea si stiu ca-i voi accepta consecintele.
7. Legea Genului
Este un gen in toate lucrurile; totul are principiile sale Masculin si Feminin; genul se manifesta in toate planurile.Eu sunt genul tau in masura in care tu esti genul meu.
Ce are Ea mai gingas, mai cald, mai chemator, mai invaluitor, mai frumos Tu cauti. Ce are El mai ocrotitor, mai viguros, mai puternic, mai activ, mai tare, mai tenace, mai dornic de a invinge Tu cauti.
8. Legea dragostei
Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este o regula biblica. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizatii, tari. Are o bogatie/valoare universala.
9. Legea gandirii.
Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.
10. Legea echivalentei mentale.
Pentru a avea succes intr-un domeniu, trebuie sa avem o imagine clara a acelui succes in mintea noastra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.
11. Legea credintei.
Orice credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).
12. Legea valorii.
Ceea ce credem si apreciem cu adevarat se reflecta in ceea ce facem, chiar daca poate cuvintele noastre sugereaza altceva.
13. Legea motivatiei.
Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.
14. Legea activitatii subconstiente.
Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur, in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.
15. Legea expectantei.
Ceea ce preconizam cu incredere ca se ve intampla, chiar se va materializa.
16. Legea concentrarii.
Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.
17. Legea obisnuintei.
Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.
18. Legea atractiei.
Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.
19. Legea alegerii.
Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.
20. Legea optimismului.
O atitudine mentala pozitiva ce merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si vioi, mai susceptibili de a reusi.
21. Legea schimbarii.
Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.
22. Legea controlului.
Avem parere buna despre noi insine datorita faptului ca simtim ca ne controlam propria viata.
23. Legea responsabilitatii.
Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.
24. Legea compensatiei.
Cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obtine. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.
25. Legea serviciilor.
Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti (sau, cum se spune, fii un stapan cu inima unui servitor).
26. Legea efortului aplicat.
Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai “norocosi”.
27. Legea supra-compensatiei.
Trebuie ca intotdeauna sa “investim” mai mult decat obtinem; altfel nu vom obtine niciodata mai mult decat avem in acest moment. Trebuie sa facem mai mult pentru ceea ce suntem “platiti” pentru ca in timp sa fim rasplatiti cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul “ofera mai intai pentru a primi mai tarziu”.
28. Legea “pregatirii”.
“Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.
29. Legea eficientei fortate.
Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar avem suficient timp sa facem lucrurile cu adevarat importante.
30. Legea deciziei.
Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit/neasteptat.
31. Legea creativitatii.
Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.
32. Legea flexibilitatii.
Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona. Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.
33. Legea perseverentei.
Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine. Perseverenta este “o calitate de fier” in drumul spre succes.